Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@17:54:54 GMT

نا به سامانی در توزیع کتب درسی دانش آموزان قمی

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۰۹۱۸۸

نا به سامانی در توزیع کتب درسی دانش آموزان قمی

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: سال تحصیلی ۱۴۰۰ با همه فراز و نشیب خود شروع شد حال از سردرگمی دانش آموزان و اولیای آنها مبنی بر اینکه آموزش‌ها امسال حضوری یا غیرحضوری که بگذریم اولیای دانش آموزان با چالشی به نام «سامانه خرید کتاب درسی» روبرو هستند سامانه‌ای که دانش‌آموز باید برای تهیه کتاب درسی خود در آن ثبت نام کنند اما آن طور که مشخص است این سامانه که قرار بود هزینه و زمان اولیای دانش آموزان در تهیه کتاب کم‌تر کند به کلاف سردرگمی برای دانش آموزان و هم اولیای آنها تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از اولیای دانش آموزان، یک ماه قبل از شروع سال تحصیلی اقدام به ثبت نام کرده تا بدون مشکل کتب درسی فرزندان دانش‌آموز خود را دریافت کنند اما هنوز با گذشت چند هفته و حتی بعضاً یک ماه بعد از ثبت نام هنوز فرزندان آنها کتاب درسی ندارند.

بسیاری از اولیای دانش آموزان، یک ماه قبل اقدام به ثبت نام کرده تا بدون مشکل کتب درسی فرزندان خود را دریافت کنند اما هنوز خبری از توزیع کتاب نیست

این روزها تحصیل و آموزش برای دانش آموزان با چالش‌هایی روبرو است در سایه شوم کرونا آموزش‌ها غیرحضوری شد و به دنبال آن هم مشکلاتی از جمله ساعت‌های آموزش و مشکلات نرم افزار شاد و خیلی چالش‌های دیگر اولیای دانش آموزان را درگیر کرد.

طبق گفته‌های مسئولان استان قم از ۱۵ آبانماه به شرط پوشش کامل واکسیناسیون دانش آموزان آموزش‌ها در ابتدا برای دوره‌های متوسطه اول و دوم حضوری خواهد شد که این نوع آموزش هم مشکلات خود را به همراه دارد.

مشکل اساسی که اکنون گریبان گیر اولیا شده تهیه کتب درسی که فعلاً نایاب شده است.

سردرگمی دانش آموزان بیخ گوش پایتخت

در حالی که آموزش و فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب آن مهم‌ترین عنصر توسعه هر جامعه ایی به شمار می‌رود، جای تأسف دارد که در شهر کریمه اهل بیت علیه السلام که جز شهرهای فرهنگی کشور به شمار می‌رود و با پایتخت کشور فاصله چندانی هم ندارد دانش آموزان و اولیای آنها برای تهیه کتب درسی خود باید سردرگم باشند.

شهر کریمه اهل بیت علیه السلام که میزبان اتباعی از دیگر کشورهای خارجی است و برای تحصیل دانش آموزان اتباع هم هزینه‌های سنگینی را متحمل می‌شود زیرساخت‌های آموزشی و سرانه آموزشی آن از دیگر استان‌های کشور پایین‌تر است.

اولیایی که ۶ ماه پیش ثبت نام و هنوز کتب درسی دریافت نکرده‌اند

یکی از شهروندان قمی که اولیای دانش‌آموز مقطع سوم دبستان است می‌گوید: من برای خرید کتاب سوم دبستان برای پسرم از فروردین ماه در سایت و سامانه مربوط به خرید کتاب ثبت نام و پول را هم واریز کردم ولی با گذشت ۳ هفته از شروع مهر و سال تحصیلی هنوز کتب درسی فرزندم به دستم نرسیده است.

مجتبی هدایتی می‌افزاید: برای این امر از مدرسه و حتی آموزش و پرورش پیگیری هم کردیم ولی گفته شده هنوز کتاب‌ها به دست ما نرسیده است در حالی که افرادی که یک هفته مانده به مهر ثبت نام کردند کتاب‌های آنها به دست‌شان رسیده است آخر این چه سامانه و سیستمی است که با توجه به واریز مبلغ کتاب‌ها و ثبت نام هنوز کتاب‌های ما نرسیده است؟

با گذشت بیش از ۳ هفته از شروع سال تحصیلی هنوز بچه‌های ما کتاب درسی ندارند این یعنی بی برنامگی آموزش و پرورش برای سال تحصیلی، در این میان چه کسی پاسخگوی مردم است

سید محمدرضا آقایی پدر دانش آموزی است که در کلاس دوازدهم تحصیل می‌کند و درباره چالش تهیه کتب درسی بیان می‌کند: من هم ثبت نام و همه مراحل سامانه را طی کردم ولی هنوز خبری از کتاب‌های درسی فرزندم نیست چندین هفته از مهر گذشته آیا مسئولی نیست که پاسخگوی این مشکل باشد؟

به گفته وی؛ با گذشت ۳ هفته از شروع سال تحصیلی هنوز بچه‌های ما کتاب درسی ندارند این یعنی بی برنامگی آموزش و پرورش برای آموزش مجازی و آموزش حضوری با مشکلاتی روبرو هستیم چه کسی مسئول است؟

تهیه کتاب در دوران گذشته راحت‌تر بود

یک بانوی قمی که مادر ۲ فرزند دانش‌آموز ابتدایی و مقطع متوسطه است عنوان می‌کند: یکی از مهم‌ترین عناصر آموزش کتاب درسی است حال چه در آموزش حضوری و یا غیر حضوری که بخواهند از شبکه «شاد» استفاده کنند، به کتاب درسی نیاز دارند؛ در سال تحصیلی جدید هم قرار بود کتاب درسی زودتر به دست دانش‌آموزان برسد. اما در قدیم و در سال‌های گذشته که سامانه ایی وجود نداشت تهیه کتاب از کتابفروشی ها آسان‌تر بود.

ریحانه السادات موسوی می‌افزاید: وقتی مشکلات را مطرح می‌کنیم می‌گویند شاید کد رهگیری دریافت نکرده‌اید در حالی که ما همه مراحل را طی و کد رهگیری هم داریم ولی هنوز رنگ کتب درسی را ندیده‌ایم.

برای بررسی مشکل توزیع و تهیه کتب درسی دانش آموزان قمی از آموزش و پرورش پیگیری کردیم که مدیر روابط عمومی این نهاد طبق پیگیری که انجام داده است گفته تا چند روز آینده مشکل توزیع کتاب برای اولیای دانش آموزان برطرف می‌شود.

تا چند روز آینده مشکل توزیع کتاب درسی در قم رفع می‌شود

مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش می‌گوید: در مورد دریافت کتاب و ثبت نام در سامانه کتب درسی پیگیری‌های لازم انجام شده است آنچه که معاونت پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش و پرورش از سامانه ثبت نام برداشت کرده‌اند منتج به این پاسخ شد.

رضایی می‌افزاید: افرادی که تاکنون کتاب را دریافت نکردند لطفاً کد رهگیری را ارسال تا ضمن بیان وضعیت ثبت نام کتب زمان دریافت کتاب‌های درسی را به آنها اعلام نمائیم. البته بر اساس گزارش رسیده ظرف چند روز آینده کلیه کتاب‌های باقیمانده دانش آموزان عزیز توزیع خواهد شد.

به گفته وی؛ حدود ۱۰۰ نفر از دانش آموزان دوره ابتدایی متشکل از دانش آموزان اتباع و ایرانی از مجموع ۱۵۰ هزار نفر و ۳۰۰ نفر از دانش آموزان دوره‌های متوسطه اول و دوم تا کنون موفق به دریافت کتب نشده‌اند که به تعبیر دوستان مسئول توزیع کتاب یکی از دلایل آن عدم ثبت نام به موقع در سامانه کتب درسی بوده است..

کتب هنرجویان فنی و حرفه‌ای و کاردانش نیز تاکنون توزیع کامل نشده است که دلیل آن عدم ارسال از تهران است که این موضوع نیز کشوری است.

کد خبر 5326868

منبع: مهر

کلیدواژه: کتب درسی قم دانش آموز کتاب درسی آغاز سال تحصیلی جدید ویروس کرونا بوشهر آمار کرونا خطبه های نماز جمعه شیراز کرمانشاه واکسن کرونا سیدابراهیم رئیسی شیوع کرونا گرگان ایلام عکس استانها نیروی انتظامی اولیای دانش آموزان اولیای دانش آموز آموزش و پرورش تهیه کتب درسی توزیع کتاب سال تحصیلی کتاب درسی تهیه کتاب کتاب ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۹۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، علی حجرگشت در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه کرج ضمن تسلیت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) و تبریک روز معلم گفت: البرز دارای بیش از ۵۳۰ هزار دانش آموز در تمام مقاطع تحصیلی است که در حدود ۲ هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ مدرسه دولتی و غیردولتی مشغول تحصیل هستند و بیش از ۵۰ هزار معلم شاغل و بازنشسته داریم.

وی با اشاره به مشکلات موجود در سرانه فضاهای آموزشی، تربیتی، اردویی و ورزشی در استان البرز و ضمن ابراز امیدواری از اینکه بتوانیم به همت دولتمردان و خیران به رفع آنها بپردازیم، مطرح کرد: فضای فیزیکی و ساختمان یک طرف اما نیروی انسانی و معلمی که باید دانش آموزان را تربیت کند، نکته مهمتری بوده و بهترین راه تأمین نیرو برای آموزش و پرورش، تربیت و جذب معلم است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز عنوان کرد: در یکی دو دهه اخیر وقفه‌ای در تربیت و جذب معلم ایجاد شد که شاید بسیاری از مسائل و مشکلاتی که امروز در حوزه‌های مختلف آموزشی، پرورشی و اجتماعی و … با آنها مواجه هستیم ناشی از این کم توجهی و خلأ ایجاد شده است. بهترین و مبنایی‌ترین جا برای تربیت و تأمین معلم دانشگاه تربیت معلم است.

حجرگشت افزود: اما تا زمان رسیدن به وضعیت مطلوب شاید چاره‌ای جز جذب معلم از سایر مسیرها نباشد. با توجه به اینکه شاید همه افراد تحصیل کرده و دارای مدارک تحصیلی بالا شایستگی معلمی را نداشته باشند، جذب و تربیت معلم شیوه خاص خود را دارد. در دوره جدید نگاه به جذب معلم حتی از طریق آزمون استخدامی تغییر یافت و به دنبال نیروی کیفی‌تر هستیم.

امسال ۵۰ درصد معدل و دیپلم و ۵۰ درصد کنکور در ورود به دانشگاه مؤثر است

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش معلمانی را استخدام می‌کند که معلمانه رفتار کنند و گزینش‌های ویژه معلمی را نیز پشت سر بگذارند، اظهار کرد: علیرغم همه مسائل در دولت برای تأمین هزینه‌های آموزش و پرورش، سال گذشته بیش از ۵۰ هزار نفر استخدام شدند و امسال حدود ۷۰ هزار نفر از طریق آزمون‌های استخدامی و بیش از ۳۰ هزار نفر از دانشگاهیان فرهنگیان جذب می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به اینکه از این تعداد حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار نفر مربوط به این استان هستند، خاطرنشان کرد: در دور اول سفر رئیس جمهور به البرز، آموزش و پرورش متعهد شد ۱۰۰ مدرسه بسازد که در سال گذشته تقریباً محقق شد. در سفر دوم نیز ساخت ۱۰۰ مدرسه دیگر از محل اعتبارات دولتی و کمک خیران مصوب و عملیات اجرایی تعدادی از آنها آغاز شده است.

حجرگشت با بیان اینکه علاوه بر این ۱۰۰ مدرسه دیگر نیز تعهد داده شد که از منابع استانی، مولدسازی و سایر منابع احداث شود، عنوان کرد: با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و اینکه باید تحصیل دانش آموزان در مدرسه در پذیرش و ادامه تحصیل آنها در دانشگاه نقش مستقیم داشته باشد، این موضوع تصویب شد که معدل دیپلم دانش آموزان در پذیرش در دانشگاه مؤثر باشد.

وی ادامه داد: سال گذشته برای اولین بار امتحانات نهایی پایه دوازدهم به صورت سراسری با شیوه جدید برگزار شد و نمره امتحانات نهایی در پذیرش در دانشگاه مؤثر بود. امسال نیز امتحانات پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت نهایی برگزار می‌شود و ۵۰ درصد معدل دیپلم و ۵۰ درصد کنکور در پذیرش دانش آموزان در دانشگاه مؤثر است و در سال آینده سهم تأثیر معدل، به ۶۰ درصد می‌رسد.

رکن اصلی موفقیت ما همراهی مردم است

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به انتظارات مقام معظم رهبری از مجموعه آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ما موظفیم به این انتظارات پاسخ مناسب بدهیم و معلمانه با دانش آموزان و جامعه برخورد کنیم تا دانش آموزانی با تربیت صحیح پرورش دهیم. رسیدگی جدی به موضوع تربیتی و پرورشی و آسیب‌هایی که شاید زیبنده جامعه و مدارس نیست در دستورکار قرار گرفته است.

حجرگشت اظهار کرد: رکن اصلی موفقیت ما در آموزش و پرورش همراهی مردم به ویژه اولیاست که به ما اعتماد کنند و در کنار ما باشند تا بتوانیم آنچنان که باید و شاید در این مسیر فعالیت کنیم و موفق باشیم و به اهداف مدنظر دست یابیم. برای جلب همراهی و مشارکت مردم در انجام وظایف و رسالت‌های محوله باید فعالیت‌های خود را برای آنها تبیین کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت مهارت آموزی دانش آموزان در مدرسه مطرح کرد: دانش آموزان را به مدت ۱۲ سال در رشته‌های مختلف آموزش می‌دهیم اما شاید پس از فارغ التحصیلی کمترین مهارت را نیز نداشته باشند و این موضوع خسرانی برای آموزش و پرورش است. در این راستا یک نگاه این است که در دوره متوسطه دانش آموزان را به سمت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش سوق دهیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه باید ۵۰ درصد دانش آموزان دوره متوسطه دوم در مدارس نظری و ۵۰ درصد در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای مشغول باشند اما میانگین آمار کشوری در این زمینه ۴۰ درصد و در البرز حدود ۴۳ درصد است که کافی نیست. از سوی دیگر باید توسعه هنرستان‌ها و ارتقای امکانات و زیرساخت‌ها و تجهیزات انجام شود.

کد خبر 6095590

دیگر خبرها

  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • وزیر آموزش و پرورش وارد خوزستان شد
  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • تعیین تکلیف اردوگاه دانش‌آموزی شهید چمران پس از ۱۸ سال
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • آموزش رایگان معلم بازنشسته به کودکان کار